Tule turvaamaan lasten koulutietä!

5.8.2021

MLL Herttoniemi järjestää keskiviikkona 11.8.2021 ja torstaina 12.8.2021 suojatiepäivystystä neljän koulun läheisyydessä: Hertsikan ala-asteen Ahmatien ja Hillerikujan toimipisteen läheisyydessä sekä Herttoniemenrannan ala-asteen ja Kulosaaren ala-asteen koulun läheisyydessä. Tarvitsemme vapaaehtoisia kaikille kouluille!

Päivystäjien kokoontumisajat

- Ahmatie: Erätorin kulmalla ke ja to klo 8.15 (Liivit jakaa Sirpa Susi),

- Hillerikuja: Kahdeksannen Aistin edessä (Siilitie 6) ke ja to klo 8.30 (Liivit jakaa Laura Tuomi),

- Herttoniemenranta: Pizza Expressin kulmalla ke ja to klo 8.15 (Liivit jakaa Terhi Ollikainen) ja

- Kulosaari: Ostarin kulmalla Pizzeria Levanton edessä ke ja to klo 8.30 (Liivit jakaa Terhi Salonius).

Ilmoittauduthan mukaan päivystämään lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mll.herttoniemi@gmail.com. Kerro samalla, minkä koulun päivystykseen osallistut.

Mukaan päivystämään ovat tervetulleita niin vanhemmat, isosisarukset, mummut, papat, naapurit kuin muutkin ystävät! Koiriakin on nähty mukana päivystämässä. 🙂 Osallistuminen kampanjaan ei vie kauaa ja vastineeksi vapaaehtoisena kampanjaan osallistumisesta saa hyvän mielen.

Koulutien turvaajilla on tärkeä tehtävä

Yli 50 alakouluikäistä lasta loukkaantuu liikenteessä vuosittain. Suurin osa alakouluikäisten jalankulkijoiden henkilövahingosta tapahtui tietä ylitettäessä. MLL:n Uudenmaan piiri järjestää Koulutien turvaajat -kampanjan koulujen alkaessa elokuussa yhteistyössä MLL:n paikallisyhdistysten kanssa. Vapaaehtoiset koulutien turvaajat päivystävät heijastinliivit yllään koulujen läheisyydessä lasten saapuessa kouluun. Koulutien turvaajien tarkoitus on kiinnittää autoilijoiden huomio pieniin liikkujiin ja turvata pienten koululaisten suojatien ylitykset. Päivystäjien tehtävä ei ole ohjata liikennettä, vaan toimia huomion ja ajatusten herättäjinä. 

Kiitos ajastasi!